/* */
thailand, bamboo beach, bamboo

Thailanda, pentru cei mari și cei mici

𝐈𝐧𝐬𝐮𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐏𝐡𝐢𝐏𝐡𝐢𝐌𝐞𝐫𝐢𝐭𝐚 𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
𝐆𝐡𝐢𝐝 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞

Koh Phi Phi – este cunoscută drept una dintre bijuteriile tărâmului thailandez. O ipoteză indică acest loc drept una din cele mai vechi așezări thailandeze. Este mândria poporului thailandez și a devenit unul dintre cele mai faimoase locuri din Thailanda.

Când te gândești la Koh Phi Phi, îți imaginezi o fascinantă apă cu un turcoaz unic.  Plaje fabuloase înconjurate de stânci acoperite de o bogată vegetație tropicală. 

O mulțime de locuri frumoase potrivite pentru scufundări, trekking, snorkeling, plimbări cu banca și canoe, pescuit, relaxare și viață de noapte. Pe scurt, le puteți găsi pe toate, chiar și Mc Donald’s și Burger King, pentru amatorii de fastfood. Sau pentru personele cărora nu le place mâncarea thailandeză.
Phi Phi includ 6 insule, cu dimensiuni diferite și fiecare fiind deosebită printr-o frumuseșe aparte și caracteristică specifică. Fiecare experiență, de pe fiecare insulă, vă va aduce amintiri unice.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

𝐊𝐨𝐡 𝐏𝐡𝐢 𝐏𝐡𝐢 𝐃𝐨𝐧
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Situat în largul coastei Phuket, Koh Phi Phi Don este un arhipelag faimos pentru activitățile turistice. Turiștii vin aici pentru a se bucura de una dintre cele mai curate plaje din lume. Pentru a se răsfăța cu divertisment autohton și alte activități interesante pe care le pot avea pe această insulă frumoasă. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
𝐊𝐨𝐡 𝐏𝐡𝐢 𝐏𝐡𝐢 𝐋𝐞𝐡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Această insulă mică se află în sud. Alături găsești Maya Bay, locul ce apare și în filmul „The Beach”, unde Leonardo DiCaprio a fost actorul principal. De-a lungul timpului, a atras o mulțime de vizitatori, veniți să se bucure de priveliște și mare. Cu toate acestea, această plajă a fost închisă până în 2019, pentru a-și restabili mediul natural. 

⠀⠀

𝐊𝐨𝐡 𝐌𝐚𝐢 𝐏𝐡𝐚𝐢- (𝐁𝐚𝐦𝐛𝐨𝐨 𝐈𝐬𝐥𝐚𝐧𝐝) – 𝐩𝐫𝐞𝐟𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 :𝐃 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pe cât de mică este această insulă, pe atât reprezintă destinația perfectă pentru cupluri. Nu numai că are plaje frumoase, dar posedă și o frumusețe poetică și romantică, care nu poate fi contestată.
Aici mi s-a părut cel mai frumos loc din Koh Phi Phi și aș fi stat cel mai mult. Chiar dacă este o zonă nelocuită, puteți merge cu bărcile celor care organizează turul insulelor Phi Phi. Cel mai fin nisip și cele mai frumoase poze, fără stânci, le puteți face aici.

Koh Yung (Insula țânțarilor) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Este situată în nordul Koh Phi Phi Don la sud de Bamboo Island. Cunoscută drept un paradis al coralilor colorați și un loc ideal pentru cei care iubesc scufundările.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

𝐈𝐧𝐬𝐮𝐥𝐚 𝐊𝐨𝐡 𝐁𝐢𝐝𝐚 𝐍𝐨𝐤 𝐬̦𝐢 𝐁𝐢𝐝𝐚 𝐍𝐚𝐢 (𝐊𝐡𝐚𝐢 𝐍𝐨𝐤 𝐬̦𝐢 𝐊𝐡𝐚𝐢 𝐍𝐚𝐢)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Toate pietrele uriașe și voluminoase, cu forme unice sunt trăsături specifice ale acestor locuri. Stâncile verticale care urcă de sub mare, vor atrage turiștii care iubesc aventurile și activitățile periculoase. 

La fel ca și Insula țânțarilor, aici este un loc potrivit pentru diving.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Cum puteți ajunge în Phi Phi, din Phuket sau Krabi?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Să ajungeți în Phi Phi este destul de ușor. Acest grup de șase insule este situat la 46 km de Phuket și la aproximativ aceeași distanță de Krabi. Pentru a ajunge la Phi Phi, există două opțiuni: 

 • feribot
 • barcă rapidă (speedboat)

Feribotul este, de departe, cea mai populară metodă de a ajunge pe insule. Durata transferului este de aproximativ două ore, din Phuket și circa 90 de minute, din Krabi sau Koh Lanta. 

Principalul port de plecare / sosire în Phuket este Rassada Pier, situat în Phuket Town. 

În Krabi, principalul debarcader este Klong Jirad, situat la sud de Krabi. 

Terminalul de feribot se află la o oră cu mașina de aeroportul Phuket, iar Krabi este la 30 de minute de aeroportul Krabi. 

Pentru a obține locuri bune, ar trebui să ajungeți cu ceva timp în avans, în sezonul înalt sau cu o jumătate de oră înainte de plecare, în sezonul scăzut.

Unde ne putem caza în Phi Phi Islands?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De fiecare dată când mă gândesc la pozitia insulei Phi Phi Don, îi asemăn cu 2 plămâni asimetrici sau la litera H. Asta pentru ca insulă chiar seamănă cu o pereche de plămâni, având în centrul ei debarcaderul Ao Tonsai (pier).
Ca să vă alegeți cum trebuie cazarea în PhiPhi, trebuie să știți ce doriți de la concediul pe care va urma să îl aveți. 

Aveți toate opțiunile posibile și voi aduce câteva exemple mai jos

 1. Dacă sunteți atrași de petreceri, viață de noapte, fel de fel de spectacole pe plajă, gălăgie și fel de fel de turiști, vă recomand zona centrală. Aici va fi mereu zgomot, în timpul sezonului estival, pentru că tocmai asta îî atrage pe cei mai mulți tineri turiști.
 2. Dacă sunteți singur sau cu gașca și doriți să cunoașteți oameni noi, puteți încerca să vă cazați într-un hostel. Exemplu: The Pier 519 Hostel.
 3. Dacă dispuneți de buget mai mare și vă doriți un confort sporit si un view frumos, vă puteți rezerva o cameră la PP Princess Pool Villa.
 4. Dacă sunteți în căutarea unui sejur de relaxare deplină, vă sfătuiesc vă căutați un loc de cazare mai depărtat de centru, cu minim 1 km. Sunt o mulțime de hoteluri, resorturi în întreaga insulă.

  Noi am fost cazați la Bayview Resort și a fost super. Dar dacă vreți și mai departe de centru, puteți să vă cazați într-o locație mai retrasă în mijlocul naturii, precum Viking Nature Resort.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  Ce activități puteți face pe faimoasa insulă Phi Phi?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  1. Diving / Scufundări – sunt o mulțime de firme care organizează sesiuni speciale, pentru cei dornici de scufundări.
  2. Snorkeling – unde îi puteți găsi pe Nemo și frații săi, printre corali și apa turcoaz.
  3. Plimbare către Phi Phi View Point – aici veți avea o panoramă fabuloasă, iar traseul se poate face urcând mai multe scări (circa 800 :D), prin pădure. Indicat ar fi să plecați de la hotel, în jurul orei 5 dimineața, pentru a vă asigura că prindeți răsăritul. Sau, după-amiază, pentru apus (dar va fi foarte, foarte cald și veți transpira mult, în urcare).
  4. Tur organizat către insulele din jur. Insula care ne-a cucerit a fost Bamboo Island.
  5. Cursuri de gătit mâncare thailandeză – pentru cei dornici de a învăța tehnicile și ingredientele secrete ale bucătăriei thailandeze.
  6. Canoe / Kayak – puteți închiria un canoe și vă plimba prin împrejurimi. Recomand, doar dacă ați mai făcut asta.
  7. Climbing – sunt câteva firme profesioniste care organizează excursii de jumătate de zi sau de o zi întreagă, pentru pasionații de alpinism.
  8. Petreceri de noapte la barurile din centru și de pe plajă. – o să vedeți toți tinerii veniți cu găleți pline de alcool, la pas, prin centru sau pe plajă.
  9. Masaj thailandez – găsiți multe locații în toată insula în care vă puteți relaxa deplin. Acest tip de masaj va fi cu adevărat suprinzător, întrucât implică multă presiune asupra părților corpului. Doamnele thailandeze, adesea se urcă în picioare, sau apasă cu coatele pe spate, picioare, pentru un efect cât mai mare asupra mușchilor sau oaselor.
  10. Street market și piața ascunsă din centrul insulei – aici găsiți o mâncare thailandeză super gustoasă la restaurantul Pa-Noi, din piața Phi Phi.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  Cum vă puteți deplasa pe insulă?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  În interiorul insulei, nu sunt taxiuri și nici scutere, așadar singura modalitate rapidă de a ajunge dintr-un loc în altul este de a lua un taxiboat. ‘Taximetriștii’ sunt, de obicei, localnici și fie veți da peste ei involuntar, pentru că vă vor întreba dacă vă interesează o barcă, fie îi veți găsi pe marginea apei, pe lângă barcă. Teoretic sunt poziționați aproape de resorturile de pe insulă.

  Veți vedea că unii dintre ei au vârsta de 10-12 ani. Noi am mers, mai multe zile la rând, cu un băiat de 12 ani, tare priceput și muncitor. 

  Dacă nu vă grăbiți să ajungeți într-un loc anume, puteți merge la pas. Phi Phi Don are 9,73 km²: 8 km lungime și 3,5 kilometri lățime.

  Ce zbor a traseu am ales și cât a durat zborul?

  Noi am ajuns pe insulă după următorul program:

  • zbor Iași – București (noapte dormită în București) – 1 oră
  • zbor București – Istanbul – 1 oră
  • escală în aeroportul Istanbul – 6 ore
  • zbor Istanbul – Phuket – 9 ore
  • transfer aeroport – portul Rassada Pier Phuket – 1 oră
  • feribot către Phi Phi – 2 ore
  Cum ni s-a părut sejurul de 4 zile, din insulele Phi Phi?

  După o călătorie de aproximativ 2 zile, am ajuns extrem de obosiți pe insulă. 

  După ce am plătit taxa de curățenie, am fost extrem de surprinși de primul lucru care ne-a sărit în ochi: un restaurant fast-food Mc Donald’s… și… lângă el… un Burger King. Deja am început să mă gândesc că am ajuns într-un loc deja comercial fiindcă, să fim serioși… asta nu era Thailanda la care ne așteptam. Am trecut peste și am mers, pe jos, până la cazare. Ne-am cazat, am ieșit puțin pe străzile din centru și apoi am dormit duși, până în următoarea zi. 

  De reținut este că, cel mai probabil, veți avea nevoie de cel puțin o zi de odihnă, după un drum lung. Așadar, pentru a doua zi, nu vă faceți mari planuri pentru vizitat.

  În a doua zi, am mers pe plaja Long Beach, foarte apropiată de zona în care am stat noi. Am avut ocazia de a face snorkeling, pentru prima dată. Seara am achiziționat biletele pentru un tur al insulelor din jur și pentru scufundări.

  În a treia zi, alături de cei de la Pura Vida, am avut niște experiențe incredibile. Am făcut turul insulelor din jur. Momente splendide. 

  În cea de-a patra zi, am făcut mici cumpărături, suveniruri și am plecat către cea de-a doua destinație: insula Koh Lanta.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  Concluzia #aerdevacanta, după 4 zile petrecute în Phi Phi Islands⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  Cel mai probabil, ar fi fost bine să dedicăm măcar 6 zile acestei părți ale acestei superbe țări, Thailanda. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  Lucruri care ne-au plăcut:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  – Bamboo Island
  – Excursia de o zi a celor de la Pura Vida
  – Snorkeling (comparativ cu alte insule, aici am avut posibilitatea de a vedea o varietate mare de pești)
  – Pa Noi – cea mai bună mâncare thailandeză de pe insulă⠀⠀⠀

  Lucruri care nu ne-au plăcut⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  – Prețuri ridicate la restaurante și pub-uri
  – Turism de masă, ce duc la distrugerea naturii
  – A devenit o insulă comercială
  – Prea multe resorturi și restaurante
  – Maya Bay – închisă pentru conservare (poate fi considerat un lucru pozitiv)
  – Show-uri cu foc în fiecare noapte la baruri pe plajă care produc un miros de gaz ars.
  – Localnici înghesuiți și presați de toate afacerile locale.

  După cum vedeți, sunt mai multe lucruri negative decât pozitive descrise mai sus.
  Nu ne place sa să scriem lucruri negative despre o destinație, dar sincer dorim să oferim o imagine transparentă, pragmatica și subiectivă a modului în care am văzut noi lucrurile.
  Phi Phi a devenit fabrica de bani a multor antreprenori și pentru cineva care este atras de natura și zone de explorat fără 10 oameni pe metrul pătrat poate fi consideraă drept o destinație eșuată. Totusi, daca aceste lucruri nu va deranjeaza si cautati o oaza de relaxare combinata cu viata de noapte intr-o insula thailandeza va poate surprinde placut.

  In videoclipurile postate pe Youtube am incercat sa surprindem cele mai frumoase momente de pe insula in timpul celor 4 zile petrecute acolo.
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  𝐕𝐨𝐢 𝐯𝐚 𝐠𝐚𝐧𝐝𝐢𝐭𝐢 𝐬𝐚 𝐜𝐚𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐢 𝐢𝐧 𝐓𝐡𝐚𝐢𝐥𝐚𝐧𝐝𝐚?
  𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢 𝐏𝐡𝐢 𝐏𝐡𝐢 𝐈𝐬𝐥𝐚𝐧𝐝𝐬 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭 𝐨 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐚 𝐯𝐚 𝐬𝐚𝐭𝐢𝐬𝐟𝐚𝐜𝐚?
  𝐃𝐚𝐜𝐚 𝐚𝐭𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐜𝐨𝐥𝐨 𝐜𝐮𝐦 𝐯𝐢 𝐬-𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐮𝐭?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  𝐆𝐚𝐬𝐢𝐭𝐢 𝐜𝐥𝐢𝐩𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐡𝐢 𝐏𝐡𝐢 𝐚𝐢𝐜𝐢:
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  https://www.youtube.com/watch?v=RIule2ICEAY

  https://www.youtube.com/watch?v=T5XhPTAvRq

  Leave a reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  error: Continutul este protejat !!