Știați că drojdia se păstra așa, pentru mult timp?

Drojdia se poate congela alturi de înghețată, legume și carne.
 
 
Vă gândiți care sunt principalele alimente pe care trebuie să le păstrați în congelator?  carnea sau pungile de legume sunt primele idei.
 
Ei bine, alegerile evidente sunt legumele, fructele, aluatul preparat din timp sau ardeii iuți. Însă, există și alte alimente pe care nu le asociem neapărat cu o temperatură atât de scăzută.
 
pepperoni, ice, red
 
Este bine să păstrăm alimentele perisabile în frigider. În anumite cazuri, vom obține beneficii suplimentare dacă folosim congelatorul.
Frigiderul oferă o temperatură scăzută, însă există și riscul de umezeală.
Congelarea asigură păstrarea intactă a caracteristicilor produsului congelat fără să ne facem griji.
În plus, ne ajută să păstrăm aromele mai mult timp. Dacă știți ce produse se vor conserva mai bine la congelator, vă puteți încadra mai ușor în bugetul pe care și l-ați stabilit și veți evita să irosiți mâncarea.
 
Iată de ce e bine să păstrăm drojdia la congelator
Ați cumpărat pachețele de drojdie? observați că data de expirare se apropie și nu ați apucat să le folosiți? Dojdia păstrată în congelator poate fi utilizată mult timp după data de expirare.
 
Cât rezistă drojdia congelată?
 

„Am cumpărat drojdie în urmă cu câteva luni și am pus-o la congelator.

Ieri, când am vrut să prepar o rețetă de prăjituri, mi-am amintit de ea și am adăugat-o la aluat. Și-a păstrat perfect proprietățile, iar prăjiturile au ieșit foarte gustoase.

De fiecare dată când cumpăr drojdie o pun direct în congelator și nu mai stau să calculez exact când expiră”, explică Sheela Prakash, nutriționist certificat.
 

Temperatura scăzută din congelator menține drojdia proaspătă, gata de a fi utilizată pentru rețetele tale favorite.

Cum folosesc drojdia după ce o scot de la congelator?

O puteți folosi direct de la congelator sau o puțeți mărunți și combina cu un lichid la temperatura camerei pentru a-i reactiva proprietățile, mai rapid.

Pregătiți cuburi sau biluțe de drojdie, așezați-le pe o tavă și dați-le la congelator. 
După câteva minute, le puteți lua și așeza pe toate într-o caserolă sau punguță cu fermoar. Atfel, o veți avea porționată și mereu la îndemână.
 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!