Acasă în Bucovina – vacanță de vis, în inima Bucovinei

Dacă este week-end și suntem în căutarea unui loc frumos, în natură, în care să petrecem timpul, Bucovina este chiar o destinație de luat în considerare.

De regulă, atunci  când oamenii fac referire la Bucovina, primele cuvinte din minte, sunt: biserici, mănăstiri și mâncare… multă.

alivanca fragi cu smantana si mamaliga acasa in bucovina
Alivancă, fragi cu smântână și mămăligă, dulceață de trandafiri, sirop de trandafiri
Dar ce alte activități putem face?

Totuși, experiența noastră din Bucovina indică mult, mult mai multe activități pe care le puteți face. Așadar, dacă doriți să evadați dintr-un oraș aglomerat, doriți să vă deconectați de la stresul zilnic, să le arătați copiilor de unde vine laptele și cum arată un ponei, acesta este locul perfect. 

Pensiunea Acasă în Bucovina, aparține unei familii ce locuiește în apropiere de Gura Humorului. Este un domeniu turistic atrăgător și nu foarte cunoscut, iar bogățiile pe care le veți descoperi vor fi, cu siguranță, de neuitat.

acasa in bucovina vaci pasune

Imediat ce veți ieși din Gura Humorului, între Masivul Stănișoara și Obcina Mare a Bucovinei, pe un drum pitoresc către Capu Câmpului, așteaptă să fie descoperită “Acasă în Bucovina”.

De cum intri în curte, te întâmpină un teren cu iarbă verde, copaci și miros de proaspăt, verde. Căluții albi și negri, de rasă, abia așteaptă să vă ducă la plimbarea ce vă va părea ca desprinsă din filmele western.

Pășind mai în față, către platoul pe care se află terasa, veți descoperi porumbei, ponei, o pajiște cu iarbă la care puteți sta pentru picnic sau pur și simplu să vă relaxați. Știți fotografiile de pe internet, în care oameni de prin alte țări, Elveția, Olanda, se relaxează pe iarba verde?

Da, așa este acesta și se află chiar în România.

cartofi pe plita cartofi copti acasa in bucovina
Cartofi copți pe plită
Ce să vizităm pe domeniul Acasă în Bucovina?

Fie că veți călători singuri sau cu familia, copiii, prietenii, domeniul pe care este amplasată ferma este un loc ce merită descoperit, înconjurat de pădure. Iar gazdele, familia Boca, sunt un exemplu de familie muncitoare și modestă. Oameni cu bun simț, zâmbet pe față și deschiși către musafiri. 

Doamna Boca este foarte implicată în activitățile de la fermă, așa că împreună veți putea vizita solarul de legume, din care se prepare bucatele servite la masă. Grădina cu fructe și flori. Iar pentru cei mai curioși, poneii, caii, porcii și văcuțele, tare darnice.

Chiar dacă nu ați mai experimentat viața la fermă, veți fi încântați de grija pe care familia Boca o manifestă față de pensiune, curte, grajduri, animale. Nu, nu vă gândiți că va fi ceva neplăcut sau vreun miros vă va crea neplăceri. Nici gând de așa ceva.

După o masa copioasă, cu bucate tradiționale, preparate din alimente proaspete din propria gospodărie, la prețuri foarte bune, gazdele vă vor invita la o plimbare cu trăsura sau la lecții de călărie. Dacă nu vă pasionează, puteți vizita grădinile din jur, pliiiiiine cu flori diverse, trandafiri din care face sirop, dulceață, dar și căpșuni sălbatice. 

Cum, căpșuni sălbatice?
 • Da, am fost și noi foarte surprinși să aflăm de asemenea bunătăți. Pot fi definite ca “esența” căpșunilor. Știți, ca la parfumuri… parfum, apă de parfum…
 • Gustul lor este absolut incredibil, parfumat.
capsuni salbatice fragi trandafiri acasa in bucovina
Căpșuni sălbatice
Ce preparate m-au impresionat?
 • Mămăliga servită alături de fragi cu smântână și dulceață. Da, vă veți mira. Însă, e un desert absolut incredibil, pe care merită să îl încercați cel puțin o dată în viață. Fragii sunt fructe sălbatice, ce se găsesc în păduri, sunt rudele căpșunilor, doar că dimensiunea unei frăguțe este aproximativ cât a unui bob de mazăre.
Fragi cu smântână și zahăr, cu mămăligă
Fragi cu smântână și zahăr, cu mămăligă
 • Dulceața din petale de trandafiri…. mmm, cât de parfumată!
dulceata trandafiri petale
Dulceață din petale de trandafiri
 • Alivanca – un desert tradițional moldovenesc, gătit din făină de porumb, gris și brânză dulce de vacă. Se topește în gură.
alivanca malai faina alba branza
Alivancă
 • Și dacă vrem ca răsfățtul culinar să fie complet, este bine de știut că siropul de trandafiri sau cel din muguri de brad și afinata, sunt delicioase.
afinată
Afinată
Pe scurt:

La Pensiunea Acasă în Bucovina, veți avea parte de:

 • Plimbare călare pe cai;
 • Plimbare cu trăsura, conduși de gazda locului, dl. Boca
 • Ferma de animale – cai de rasă, ponei, văcuțe, porci, porumbei, păsări
 • Solar cu legume
 • Grădină cu flori și fructe
 • Foișor și grătar
 • Atelier (stână) tradițional de preparare a brânzeturilor și derivatelor
 • Restaurant și terasă generoase
 • Parcare spațioasă, în curtea interioară
 • Spații de cazare – dispun doar de câteva camere, deci e cu atât mai indicat să mergeți, dacă doriți să evitați aglomerația din alte locuri.
capsuni salbatice fragi trandafiri acasa in bucovina
Caăpșuni sălbatice
agrise
Agrișe

 

Mai multe detalii, fotografii și informații de la locație, puteți afla de aici.

Dacă doriți să călătoriți și să utilizați voucherele de vacanță, să faceți plata folosind cardul bancar sau aplicația din telefon, aici găsiți opțiuni frumoase, din întreaga țară. 

*Sursa foto: Iliuța Pogar și Fb: Acasa în Bucovina

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să îl împărtășiți cu cei care iubesc călătoriile, relaxarea într-un cadru natural. Despre alte călătorii pe care le-am făcut, găsiți aici mai multe detalii.

Între timp, ne puteți susține cu like și follow, pe Facebook și Instagram

Nu uitați să le dați share și prietenilor, poate așa vor descoperi cât de frumoasă este România! Găsiți butonul, puțin mai jos

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!