Tășuleasa Social și cele mai ambițioase proiecte – Via Transilvanica și Școala de Mers pe Munte

În 2016, pășeam spre unul dintre cele mai interesante, antrenante, emoționante și aventuroase proiecte din țară – Școala de Mers pe Munte – Tășuleasa Social.

Via Transilvanica Tasuleasa Social Scoala de Mers pe Munte
Vârful Pietrosu, Călimani

Aici i-am cunoscut pe Tibi Ușeriu, Fane Tulpan și pe trainerii unui proiect ambițios, prin care își propun să instruiască persoanele dornice de a avea un stil de viață activ, sănătos, prin experimentarea și învățarea cunoștințelor necesare mersului pe munte.

Proiectul are ca puncte centrale Munții Călimani, Țara Dornelor și împrejurimile.
Via Transilvanica Tasuleasa Social Scoala de Mers pe Munte
Tășuleasa Social Școala de Mers pe Munte

Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social

Via Transilvancia Tasuleasa Social Scoala de Mers pe munte Varful Pietrosu Calimani

Dar implicarea Tășuleasa Social, nu se oprește aici.

Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social

Via Transilvanica

Cu mari ambiții și speranțe, și inspirați de cele mai frumoase poteci de pelerinaj din Spania. De anduranță din Statele Unite ori India, și-au propus să amenajeze un drum ce va începe la Putna, va străbate Transilvania și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin. Acest drum marchează locul unde odihnește Ștefan Cel Mare (Putna) – bogățiile culturale ale Transilvaniei – și se încheie unde a intrat în țără Regele Carol pentru prima dată (Drobeta Turnu Severin).

Via Transilvancia Tasuleasa Social Scoala de Mers pe munte Via Transilvancia Tasuleasa Social Scoala de Mers pe munte Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte

Traseul va avea  950 de km, se va putea parcurge în mai multe săptămâni sau pe secțiuni, în doar câteva zile.

Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte

Infrastructura Via Transilvanica va oferi informații și repere despre locurile unde vă puteți caza, servi masa, precum și informații culturale și istorice, din diferitele zone ale țării.

Tibi Ușeriu – “Alerg pentru Via Transilvanica”

Cel mai frumos și intens gest de implicare făcut de către Tibi Ușeriu a fost startul Yukon Arctic Ultra, o cursă de alergare în condiții extreme de la Cercul Polar. Tibi a făcut o primă încercare anul trecut la această nouă competiție pentru el și, după doar 100 km, a abandonat din pricina câtorva degerături.

Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Yukon Arctic Ultra

Dar, așa cum deja ne-a obișnuit, a atacat din nou această competiție, cu gândul să se răzbune pe trecut și să reziste cât mai mult, poate chiar până la capăt!

De fiecare dată când Tibi a fost acolo, în ținuturile înghețate, a reușit să ne unească toate emoțiile într-un mod special. L-am urmărit cu sufletul la gură. Poate acesta este motivul pentru care el acum aleargă pentru Via Transilvanica – un drum lung care unește toate emoțiile, culturile și locurile pe care această țară minunată le are de oferit lumii.

Și voi vă puteți implica în acest proiect frumos, ce reprezintă o identitate – posibilitatea de a cunoaște mai bine istoria și bogățiile țării.

„Vă invităm să cunoașteți la pas frumusețea acestor locuri!”

Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte Tasuleasa Social Via Transilvanica Scoala de Mers pe Munte

Și voi vă puteți implica în acest proiect frumos, ce reprezintă o identitate – posibilitatea de a cunoaște mai bine istoria și bogățiile țării.

„Vă invităm să cunoașteți la pas frumusețea acestor locuri!” Tășuleasa Social

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să îl împărtășiți cu cei care iubesc călătoriile, relaxarea într-un cadru natural. Despre alte călătorii pe care le-am făcut, găsiți aici mai multe detalii.

Nu uitați să le dați share și prietenilor, poate așa vor descoperi cât de frumoasă este România!

Între timp, ne puteți susține cu like și follow, pe Facebook și Instagram!

Surse foto: Via Transilvanica, Tășuleasa Social

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!