Cum transformam consultul oftalmologic la Optimoda, intr-o experienta placuta pentru copii?

Vizitele la medicul oftalmolog sunt necesare, ba chiar obligatorii, inca din primele luni de viata, iar acestea pot fi experiente cu adevarat placute. Insa, adesea,  pot fi inconfortabile. Fie din teama parintilor, fie din ingrijorari – realiste sau nefondate.

Insa, iata experienta noastra, pentru a face totul mult mai simplu.  

  • Tineti cont de orele de somn pe care le are copilul sau in care manifesta o stare de oboseala mai accentuata si evitati consultul, in acel interval;
  • Daca ne referim la un copil mai maricel, incercati sa ii explicati, chiar cu cateva zile inainte de consult, ce se va intampla in timpul consultului. Este deosebit de important ca limbajul parintilor, verbal si nonverbal, sa fie unul relaxat si plin de incredere.
  • Copilul poate lua cu el jucaria preferata, daca acest lucru l-ar ajuta. Si de ce nu, sa intre intr-un joc de rol, sau poate chiar la “consult” pentru jucaria draga.
  • In momentele in care asteptati in afara cabinetului, prezentati-I copilului ramele colorate de ochelari, pliantele pentru copii vesel colorate si explicati-i despre intreaga procedura. Acesta va vedea imagini cu animale, obiecte diverse si se va bucura sa descopere o noua lume. Va fi examinat atent si de la apropiere cu ajutorul aparaturii profesionale; cu lumina, apoi va privi un balon colorat sau diferite alte obiecte, de la departare sau apropiere. Va exista si un “joc”, in care fiecare ochi va fi examinat, prin acoperirera celuilalt, dar si o sesiune foto – amintire, bine meritata.
  • Evaluarea vederii (denumita acuitate vizuala), reprezinta prima etapa. Fiecare ochi va fi verificat, separat. Acest lucru este important, intrucat fiecare ochisor poate avea caracteristici diferite. Cu unul sa vada perfect, iar la celalalt sa prezinte anumite probleme. De retinut, copilasul dv. nu este prea mic pentru o evaluare, chiar este indicat sa fie consultat inainte de varsta de 1 an. Exista teste specifice care se realizeaza, in functie de varsta. Desi unii medici de familie nu sustin sau incurajeaza vizita la oftalmolog, parintele ar trebui informat si indrumat corespunzator.
  • In functie de fiecare etapa, testele specifice ajuta la evaluarea gradului de dezvoltare al vederii binoculare (acesta reprezinta capacitatea copilasului de a utiliza, simultan, ambii ochi. De asemenea, sunt analizate vederea stereoscopica – tridimensionala. Cea din urma, reprezinta cea mai avansata etapa.
  • Verificarea alinierii celor doua globuri oculare (cunoscut cu numele de strabism).
  • Starea de sanatate a partii frontale a ochilor, polului anterior, precum si modul in care reactioneaza pupilele, sunt de altfel verificate.
  • Dar, sa nu uitam de evaluarea dioptriilor. In aceasta etapa, se folosesc aparate specifice fiecarei varste.

La consultul pe care l-a avut copilasul nostru la clinica Optimoda Bacau, despre care va povesteam AICI, am avut parte de o experienta tare placuta. Au fost incluse tot felul de obiecte interesante, aparate profesionale, imagini atractive cu obiecte sau animalute. Pe noi, ne-a ajutat foarte mult si modul in care am discutat anterior cu baietelul, atat noi, cat si medicul care l-a consultat, despre ce urmeaza sa se intample, dar si despre durata consultului. I s-a explicat ce urmeaza sa se intample, ce se urmareste cu acest consult, dar si ca pot ramane alaturi de el in cabinet. Copiii reactioneaza, de cele mai multe ori, pozitiv. Manifesta interes crescut, fata de etapele consultatiei oftalmologice.

  • Daca al dv. copilas este sau va fi purtator de ochelari de vedere sau de soare, este important sa va amintim despre gama variata de rame potrivite fiecarei varste. Sunt utilizate lentile de la Essilor, liderul mondial din domeniu. Cu o calitate exceptionala, rezistenta pe termen lung si vedere perfecta, datorita tehnologiei patentate in crearea lor, dar si multiplilor ani de studii, cercetare, experienta.

Nu in ultimul rand, de amintit ca prezenta dv. este foarte importanta, in special in cazul copilasilor mici. Reprezentati sprijinul si siguranta lor, de aceea il puteti lua in brate si ii puteti adresa cuvinte de incurajare, ori de cate ori va fi cazul.

Dragii mei, va multumesc pentru ca ne urmariti articolele cu atat de mare interes si va invitam sa ne vizitati pe pagina de Facebook, acolo unde vom organiza un concurs. Vom avea premii atractive pentru voi, oferite de Essilor si Optimoda Bacau.

Va invit sa urmariti postarile din social media, unde vom lansa un concurs special, pentru cei mici. 

Hai sa ne cunoastem pe Facebook: https://www.facebook.com/iliutapogar.ro

Nu ignora nici platforma Instagram: https://www.instagram.com/iliutapogar/

Cabinetele Optimoda se gasesc in:

– MOINEȘTI Str. Tudor Vladimirescu, nr. D5 

– Bacau – Bd. Ioniță S. Sturza – nr. 18 

– Bacau – Bd. Mărășești, nr. 11 

– Focsani – Bd. Unirii, nr. 59 

– Focsani – Str. Unirea Principatelor, nr. 2 

www.optimoda.ro

Facebook: Optimoda

Instagram: optimoda.ro

Va incurajez cu mare drag sa aveti grija de voi si de cei dragi si sa le fiti alaturi, indiferent de moment. 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!