/* */
bread, sandwich, breakfast

Campania #NuExistaNuSePoate by Andreea Marin și Top Line România – idei pentru mic dejun

Este dovedit deja că micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Dar doar pentru că suntem conștienți că această masă este esențială, nu înseamnă că o respectăm, mereu. La urma urmei, unele dimineți sunt dificile, iar când ești ocupat să începi munca de birou, să hrănești animalele de companie și să-i duci pe copii la școală, poate fi aproape imposibil să pregătești o omletă sau să gătești brioșe sănătoase pentru micul dejun. 

Pentru a vă ajuta să începeți dimineața corect, ne-am gândit să vă prezentăm ideile noastre de mic dejun: rapide, simple și sănătoase, care vă vor menține energici, o bună perioadă din timp. 

Ce este cel mai interesant, cele mai multe dintre aceste idei de mic dejun rapid durează mai puțin de cinci minute, să fie preparate. 

După micul dejun, continuați să gătiți mâncăruri delicioase acasă, cu idei sănătoase de prânz și rețete ușoare pentru cină, pe care le găsiți aici.

Mic dejun, pentru zilele cu antrenament:
Iaurt cu ovăz și fructe:

În recipientul vostru preferat, adăugați:

  • 2 linguri de ovăz
  • iaurt grecesc
  • câteva fructe (eu am folosit câteva feliuțe de banană, afine, câteva căpșuni);
  • puteți presăra scorțișoară deasupra. 

muesli, breakfast, fruits

Iaurt cu semințe de chia și fructe de pădure
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 linguriță semințe de chia – hidratate în apă (apa nu se consumă) sau iaurt, peste noapte
  • fructe de pădure: zmeură, afine, mure

breakfast, dessert, yogurt

Cea mai bună parte? 

Afinele sunt foarte bogate în antioxidanți numiți antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care întărește imunitatea și are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier și stimulează astfel, sistemul imunitar și previne apariția infecțiilor. Odată ce imunitatea dumneavoastră este puternică, veți evita răceala, febra, varicela și multe dintre bolile care se pot transmite, atât pe cale virală, cât și bacteriană.

Cremă de brânză – de capră sau de vacă, slabă
  • Amestecați brânză nesărată cu morcov ras sau mărar și serviți alături de roșii cherry.
  • O altă propunere: brânză slabă cu iaurt; pasta obținută se poate servi cu bastonașe de morcov.

breakfast, vegetables, coffee

Cea mai bună parte?

Morcovul este un superaliment, bogat în beta-caroten, esențial pentru sănătatea ochilor.

Cremă de avocado cu ou, praz, ridiche și pâine integrală
  • Pasați jumătate de avocado cu zeamă de lămâie.
  • Separat, amestecați un ou fiert cu ridiche și câteva feliuțe de praz, piper și alte condimente preferate.
  • Asezonați cu verdețurile preferate.

avocado, breakfast, bread

Cea mai bună parte?

Pe lângă grăsimi mononesaturate, avocado conține și multe vitamine și minerale: vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteina și antioxidanți. Ca să păstrezi cât mai multe dintre aceste substanțe, îți recomandăm să consumi avocado crud sau gătit foarte puțin, la aburi sau la cuptor.

Porridge din ovăz

Porridge este o rețetă ce se consumă, în mod obișnuit, sub formă de cereale pentru micul dejun; se obține prin fierbere, în apă sau lapte.

  • Adăugați câteva fructe pentru un mic dejun sățios, înaintea antrenamentelui sportiv.

muesli, porridge, breakfast

Mozarella light cu busuioc, condimente și pâine integrală
  • Tăiați câteva feliuțe de mozzarella, roșii, adăugați câteva frunze de busuioc și serviți cu o felie de pâine integrală.

Un mic dejun fresh și bogat în vitamine.

tomato mozzarella bread, basil, spices

Cea mai bună parte?

În cazul sistemul nervos, busuiocul este util pentru tratarea depresieistresuluioboselii, stărilor de anxietate, durerilor de cap, nevralgiilor și migrenelor. De asemenea, busuiocul este utilizat pentru tratarea amețelilor (inhalații, masaj local etc.).

Busuiocul ajută la stimularea circulației sângelui și are rol tonic, tratează indigestia, greața și spasmele gastrice, tratează astmul, fluidizează secrețiile pulmonare, ameliorează congestia sinusurilor și pierderea mirosului, dacă este utilizat sub formă de inhalatii și masaj.

Quiche cu ou și legume

Ingrediente:

  • 200 grame dovlecei, 
  • 1 albuş de ou bătut
  • 1 ceapă potrivită tocată mărunt
  • 1ardei gras roşu tocat
  • 100 grame de broccoli mărunţit
  • 50 grame brânză degresată
  • 6 ouă întregi 
  • 50 grame lapte degresat

Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 350 de grade.

  • Într-o tigaie, înăbușiți ceapa tocată mărunt, adăugaţi ardeiul gras şi broccoli, tăiate cuburi sau feliuțe. 
  • Tăiați dovleceii în cuburi sau feliuțe și adăugați-i în vasul de yenna sau ceramică.
  • Amestecul de legume şi brânza le adăugați peste dovlecei. Bateţi cele 6 ouă cu laptele şi adăugaţi-le şi pe acestea peste dovlecei și amestecul de legume, după care introduceţi la cuptor quiche-ul pentru 45-50 de minute.

quiche, eggs, brunch

Ce au mai pregătit bun, colegii mei din Campania #NuExistaNuSePoate?

Ei bine, bunătăți pentru toate gusturile. Apetisante, gustoase, sănătoase, sățioase și deloc costisitoare… nici ca timp și nici ca preț.

Așadar, nu există #NuExistaNuSePoate!

Legume de sezon, cu ou, germeni proaspeți, pe pat de avocado și pâine integrală
  • Pregătim un ou fiert, felii de roșii, castraveți și o felie de pâine integrală.
  • Întindem o pastă de avocado (avocado + suc de lămâie) pe felia de pâine, așezăm legumele și oul și adăugăm ceapă verde și germeni.

bread, sandwich, breakfast

În această dimineață, Beatrice Demeter, una dintre Ambasadoarele Campanei #NuExistaNuSePoate, ne-a încântat privirile cu un preparat delicios. Simplu de preparat, delicios, aspectuos.

Ou poșat, pe pat de roșie și rucola

 – Se încălzește un vas cu apă și se adaugă o linguriță de oțet; când dă în clocot, se toarnă oul, ce în prealabil a fost spart într-un bol. Se scoate după ce albușul devine alb, în totalitate. 

Vă doriți un mic dejun energizant, dar ușor? Mihaela Harbu ne dă una dintre ideile ei delicioase.

Migdaje, căpșuni și cireșe proaspete

Cea mai bună parte?

Migdalele crude dar si uleiul de migdale sunt foarte eficiente pentru creier. Atunci cand consumi cateva migdale pe zi trebuie sa stii ca ele ajuta la imbunatatirea puterii de concentrare si a memoriei, mai ales la copii. De asemenea, se considera ca dezvolta inteligenta micutilor si ca ii face pe acestia mai activi.

Ce mai gătește Cătălin Marcu, colegul nostru din campanie, care mereu ne încântă cu minunate bunătăți? vedeți în cele ce urmează:

Omletă simplă și pastă de vinete

 – Se coc vinetele și de decojesc (sau se pot cumpăra congelate ) se adaăugă 1 linguriță ulei de măsline, ceapă verde, pătrunjel și semințe de pin; garnitură: legume proaspete de sezon.

Somon afumat cu legume și iaurt cu chia

 – Chia hidratată în iaurt grecesc; avocado și somon afumat, cu garnitură de castravete proaspăt. Condimentat, după gust.

Vă rugăm să urmăriți articolele noastre, pe măsură ce vom înainta în campanie, acestea vor fi actualizate, pentru a vă arăta un număr cât mai mare de rețete.

Desigur, vă puteți lăsa inspirați și de preparatele servite de noi la prânz, cină.

De asemenea, vom face un top al gustărilor sănătoase, pentru atunci când chiar simțiți nevoia să ronțăiți ceva.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să îl împărtășiți cu cei dragi.
Nu uitați să le dați share și prietenilor, poate așa vor descoperi sau vor afla cum li se poate schimba viața, prin intermediul Campaniei #NuExistaNuSePoate!
Între timp, ne puteți susține cu like și follow, pe Facebook și Instagram!  

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat !!