Israel open gates

Israel isi deschide portile! insa, atentie…

Israel este o tara foarte ofertanta, dar nu oricine are dreptul de a trece granitele. Desi este potrivita pentru un concediu de familie, cuplu sau pentru cei dornici de activitati diverse… unii dintre noi vor trebui sa mai astepte. De ce? vezi in cele ce urmeaza.

Anul trecut, prin martie, inca mai speram ca situatia nu va fi atat de grava, ca ne vom putea face planuri de calatorii, iar Israel era una dintre tarile in care ne-ar fi placut sa ajungem. Cu toate acestea, pe data de 9 martie, Israel a fost tara care si-a inchis granitele… complet.

La mai bine de un an distanta, insa, Ministerul Turismului din Israel lanseaza marea veste: incepand cu 23 mai, calatorii internationali vor putea intra in tara.

Dar nu oricum! Se doreste abordarea pe etape, astfel ca primii care vor putea intra este obligatoriu sa fie vaccinati.

60% din populatia Israelului a fost deja vaccinata, sperand ca pana in vara sa poata fi imunizata o si mai mare parte a populatiei. Altfel, putand fi permis accesul tuturor vizitatorilor care vor dori sa treaca granitele tarii. 

In prima etapa, va fi permis accesul grupurilor. Altfel, se va monitoriza mai usor evolutia.

Conditiile de calatorie:

– test PCR, inainte de zborul catre Israel.

– pe aeroportul Ben Gurion, din Israel, calatorii se vor supune unui test serologic pentru a dovedi vaccinarea. 

In faza urmatoare, se va putea calatori si pe cont propriu, dar cel mai probabil, din luna iulie. 

Testul serologic de care aminteam mai sus, ar putea fi evitat daca se va ajunge la un acord intre Guvernul Israel si cel al Romaniei, pentru a putea fi recunoscut certificatul de vaccinare, emis in Romania. 

Din partea Guvernului Israelian s-au facut deja primele demersuri, trimitand o propunere catre Guvernul Romaniei. In asteptarea raspunsului, e bine de stiut ca astlfel de tratate exista deja cu Cipru si Grecia. 

*Foto: Pixabay

Sursa touristisrael.com

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!