oia, santorini, village

Călătoriile, pe cont propriu sau achiziționate prin agenție?

Călătoriile, achiziționate pe cont propriu sau prin intermediul unei agenții?

Este întrebarea care a apărut în mintea fiecăruia dintre noi, cel puțin o dată.

Este sigur să călătorești pe cont propriu?
Ce îți oferă o agenție, să plătești în plus?

În 2013 a fost, desigur, și dilema noastră, atunci când am decis să călătorim într-o zonă cu risc crescut de infracționalitate.

Teama de a călători singuri și a intra în zone mai puțin turistice, lipsa experienței și prețurile, ne-au îndemnat să apelăm la o agenție de turism, pentru a face o comparație.

Cerințe: 7 nopți cazare, bilete de avion, transfer de la aeroport – hotel – aeroport și între hoteluri, mic dejun și prezența unui ghid. Obișnuim să achiziționăm servicii care includ doar micul dejun, pentru a avea libertatea de a vizita mai mult și a testa din bucătăria tradițională, locală sau pentru a participa la lecții de gătit.

asian cuisine, chef, cooking

Care a fost prima reacție, atunci când am primit oferta de la agenție? 

Desigur, prețul ni s-a părut mare și am tras rapid concluzia că sigur comisionul aplicat de către agenție a fost unul generos.

Însă, aveam să descoperim, după o altă săptămână de căutări, calcule, liste… și mult timp pierdut inutil, că oferta agenției era cu mult mai bună decât ce găsisem noi. Un mare bonus îl reprezenta ghidul pe care agenția îl recomanda. Acesta este propus în urma review-urilor bune și a colaborării îndelungate cu agenția. Este esențial să vă poată oferi experiențe la care, pe cont propriu, sigur nu ați avea acces.

Dar cum se poate să obții un preț mai mic, prin agenție?

Agențiile obișnuiesc să facă rezervări la biletele de avion, să lucreze cu tour operatori străini și să aibă contracte sau colaborări cu hotelurile și firmele care se ocupă de transferuri.

În funcție de cerințele de cazare, puteți obține pachete complete, doar de cazare, sau doar bilete de avion.

În urma mai multor recomandări primite de-a lungul timpului, atunci când alegem călătorii de relaxare, stăm la cel puțin două hoteluri, în zone diferite. Așa putem cuprinde cât mai mult din locurile frumoase pe care destinația le are de arătat, dar fără a fi dependenți de un program zilnic.

Pe de altă parte, călătoriile de grup ne oferă experiențe inedite și posibilitatea de a vizita și a ne caza în locații diferite.

În destinații precum Brazilia și Mexic, veți fi mult mai în siguranță călătorind alături de mai multe persoane și ghizi locali. Iar în Tanzania și Zanzibar, alături de Răzvan Pascu și Eturia, veți fi mai aproape ca oricând de bogata floră și faună, printre care sute de specii de păsări, hipopotami, elefanți, girafe, dar și lei cățărători. Veți vizita 5 locații diferite, având oportunitatea de a fi cazați chiar în interiorul unui parc natural.

tropical, zanzibar, ocean paradise

zebra, animal, mammal

zanzibar, stone town, slave island

Frumusețea cazării într-un cadru natural 

Atunci când vorbim despre destinații precum Egipt, Dubai, Iordania, Thailanda, Bali, Mauritius, Grecia, Turcia, puteți lua în considerare și cazarea, pentru măcar o noapte, într-un cadru natural. În deșert, pe o plantație de ceai, în junglă sau într-o comunitate, alături de localnici. Cu siguranță veți avea parte de experiențe inedite, mâncare locală, participarea la petreceri sau lecții de gătit.

jordan, excursion, desert

Să nu uităm de croazierele cu familia și un grup de persoane

Recunosc că, mai mult timp, am trăit cu ideea că acest tip de călătorie nu este pentru tineri și că ar fi destul de restrictiv.

Am descoperit, cu mare drag, bucuria de a călători cu oameni de vârste, profesii și idealuri diferite, acest mix ce face ca totul să fie interactiv

Este minunat să împărtăsești experiențe, să legi prietenii și să te bucuri de relaxare, descoperind destinații multiple, în același concediu.

Totodată, copiii se pot bucura de numeroasele facilități de pe vasul de croazieră: piscine, tobogane, locuri de joacă, cinema, ateliere de creație.

Adulții pot alege dintr-o multitudine de restaurante, baruri, spații de divertisment, cinema, piscine, șezlonguri, etc.

cruise ship, disney cruise line, private island

hamburg, night, hafengeburtstag

City break-urile, pe cont propriu

Totuși, dacă preferați city break-urile sau timpul vă permite să vizitați diferite capitale ale Europei, vă puteți crea propriile itinerarii și achiziționa biletele de avion.

Știați că puteți realiza călătorii tematice, info trip-uri și să promovați diferite destinații, ca travel influencer?

Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, a propus iubitorilor de călătorii, să își transforme pasiunea, visul, într-un potențial job, de viitor.

Așa a luat naștere cursul Travel Influencer by Razvan Pascu. Platforma online care îți dă posibilitatea de a participa la webinarii live cu un om profesionist, dedicat, care a reușit să facă din pasiunea lui un job full time. 

În cadrul acestui curs, veți avea posibilitatea de a învăța, timp de aproximativ 20 de ore, cele mai bune tehnici, având la dispoziție resurse bine structurate:

  • crearea unui blog și a paginilor de Facebook și Instagram
  • metode de monetizare a conținutului realizat
  • cum poți avea posibilitatea de a participa la info trip-uri, a primi invitații la evenimente din domeniul turismului, naționale și internaționale
  • cum se poate călători în diferite destinații, în vederea promovării anumitor unități de cazare, restaurante, etc.
  • cum accesezi călătorii de grup sau cu familia, fără a plăti costul integral al excursiei
  • interviuri realizate împreună cu cei mai buni bloggeri, specialiști din turism și un ambasador
  •  teme, îndrumări și feedback-uri constructive, pentru a crea conținut (scris și video), a îmbunătăți calitatea conținutului
  • metode de afiliere cu diferite agenții și lista poate continua

La începutul acestui an, am avut oportunitatea de a face parte din prima serie de cursanți. A fost o experiență inedită, care m-a îmbogățit profesional și care mi-a adus posibilitatea de a crea noi contacte, prietenii și a menține legătura cu Răzvan care, ca un profesionist desăvărșit, ne oferă și acum feedback-ul lui.

La finalul cursului, au luat naștere platformele: www.iliutapogar.ro și paginile de Facebook și Instagram.

Aceste canale de comunicare îmi oferă posibilitatea de a vă împărtăși din pasiunile mele – călătoriile cu familia și gastronomia. 

Citiți mai multe despre cum puteți învăța să călătoriți mai mult și să câștigați bani din pasiunea pentru călătorii de aici.

Gânduri bune!

bi plane, bi-plane, small plane

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!