Pentru rețeta de cheesecake, vom avea nevoie de:
- 400 gr biscuiti Oreo (cu tot cu cremă) sau Oreo Crumbs (punguță biscuiți sfărâmați)
- 100 gr de unt, pe care îl vom topi
- 600 gr portocale
- 2 linguri sirop de arțar (sau 110 gr zahăr brun)
- 500 gr iaurt în stil grecesc (sau smântână)
- 3 lingurițe agar-agar (sau 20 gr praf de gelatină)
Pentru ganache-ul de ciocolată, vom avea nevoie de:
- 150 gr frișcă lichidă
- 300 gr ciocolata cu lapte pentru topit
- 50 gr unt
Preparare blat cheesecake:
Măcinăm biscuiții Oreo cu robotul de bucătărie sau cu ajutorul unui făcăleț (până ajung la consistența pesmetului).
Adăugăm untul peste ei și amestecăm până la încorporarea în totalitate a untului și obținem o consistență nisipoasă.
Punem amestecul de biscuiți într-o tavă și apăsăm cu ajutorul unui spatule sau a unui pahar, până se nivelează complet.
Introducem tava la frigider, pentru 20 de minute.
Preparare cremă de portocale:
Turnăm apă rece peste gelatină și o lăsăm circa 5 minute, până ajunge la consistența unui burete.
Tăiem portocalele în cuburi (păstrăm 1 portocală pentru a o adăuga peste blat) și le punem la foc mediu, într-o tigaie, împreună cu siropul de arțar sau zahărul brun. Amestecăm din când în când și le lăsăm până devin cremoase. Luâm de pe foc tigaia și o dăm la răcit.
Băgăm gelatina la cuptorul cu microunde, pentru 15 secunde sau pe un vas cu apă fierbinte, până ajunge lichidă.
Amestecăm compoziția de portocale cu iaurtul și gelatina topită.
Scoatem tava de biscuiți din frigider, adăugăm o portocală tăiată cuburi peste blatul de biscuiți și adăugăm compoziția de portocale.
Punem o folie de plastic peste tavă și o introducem la congelator pentru 20-30 de minute, după care o mutăm la frigider, pentru alte 2 ore.
Preparare ganache ciocolată:
Dăm la foc frișca lichidă și o lăsăm până la punctul de fierbere. Adăugăm bucățele de ciocolată și unt și amestecăm, până la încorporarea în totalitate. Lăsăm compoziția cremoasă la răcit, pentru 7-10 minute.
Scoatem tava din frigider și adăugăm crema topită și introducem din nou la frigider, pentru încă 1 oră.
Am făcut rețeta de cheesecake cu biscuiți și portocale, căci biscuiții Oreo, ca parte din prîțitură, au un gust absolut deosebit.
Am gătit mai multe deserturi folosind biscuiții Oreo. Soțul și băiețelul meu îi adoră și au câștigat simpatia tuturor prietenilor, ori de câte ori i-am servit.
Rețeta este foarte simplu de făcut, nu necesită coacere la cuptor, păstrându-și forma, pentru mult timp, la frigider.
Crema poate fi făcută și cu altfel de fructe, după gustul și imaginația fiecăruia.
Rețeta este foarte simplu de făcut, nu necesită coacere la cuptor, păstrându-și forma, pentru mult timp, la frigider.
Crema poate fi făcută și cu altfel de fructe, după gustul și imaginația fiecăruia.
Un alt cheesecake care ne place mult, este cel reinterpretat, cu căpșuni și banane.
Poftă mare și spor la delicii! despre unele dintre preferatele noastre, am scris AICI.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să îl împărtășiți cu cei care iubesc mâncarea cu gust.
Nu uitați să le dați share și prietenilor, poate vor descoperi o alternativă sănătoasă a gustărilor din comerț.
Între timp, ne puteți susține cu un like și follow, pe Facebook și Instagram.
Leave a reply