Stil de viata sanatos – trup, minte, suflet

In ultima perioada, auzim mai des sintagma „stil de viata sanatos”. Totusi, este dificil sa putem adopta un nou regim alimentar, sa introducem miscarea ca sport in viata noastra, dar si sa gandim mai deschis.

 

Sa fie toate acestea, un stil de viata sanatos?

Se poate spune ca, un stil de viata sanatos este, de fapt, modul prin care noi reusim sa ne mentinem starea de sanatate fizica, dar si mentala. Iar, in cazul celor cu diferite afectiuni, modalitatea prin care reusesc sa reduca obiceiurile nesanatoase. Dintre acestea, alimentatia sanatoasa, variata si bogata in nutrienti, exercitiile fizice realizate regulat, dar si renuntarea la bauturi carbogazoase, alcool si tutun, corelate cu odihna si somnul, sunt cele mai importante. 

Termenul de „alimentatie sanatoasa” este, uneori, confundat sau interpretat gresit. Acesta semnifica, de fapt, echilibrul intre alimentele pe care le consumam la fiecare masa, dar si diversitatea acestora. Astfel, se considera ca beneficiem de toate substantele nutritive de care corpul nostru are nevoie, pe termen lung.

Multora dintre noi, adesea ne este dificil sa identificam modalitati prin care sa ne imbuntatim starea de sanatate. Din fericire, exista oameni pregatiti si dornici sa ne sprijine, indrume. Un antrenor de sport sau consilier ne poate ghida, motiva si sustine sa atingem obiectivele propuse. Atentie, insa! cautati un echilibru si persoana potrivita voua.

Prin ce am fost indrumata sa pasesc catre un stil de viata sanatos>

– Respectarea celor trei mese principale ale zilei, in special a micului dejun. Iata cateva idei sanatoase – click aici.

– Reducerea / eliminarea grasimilor, precum: lactate grase, mezeluri, foietaje; dulciuri, bauturi carbogazoase, alcool.

– Gatirea cat mai putin (si chiar deloc, acolo unde este posibil) a legumelor: la abur, cuptor.

– Reducerea cantitatii de sare consumate.

– Consumarea legumelor si fructelor de sezon, in conformitate cu numarul de kilocalorii consumate zilnic.

Si pentru ca mintea si corpul nostru sa fie in armonie, sa fim mai veseli, optimisti, sa avem tonus si energie mai buna, sportul este cheia! Alocati-va cel putin 30 de minute miscarii controlate, intense sau moderate, in functie de rezultatele pe care doriti sa le obtineti. Completati cu tratamentele corporale de tip criolipoliza / TechniSpa / LPG / drenaj limfatic / masaj corporal, iar tonusul si frumusetea exterioara si interioara, vor fi garantate!

Ganduri bune, cu sanatate!

Va astept sa impartasim idei pe Facebook si pe Instagram!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!