/* */

Păstrăv marinat în viță de vie, la cuptor

Pentru rețeta de păstrăv marinat, vom avea nevoie de: 

  • 1 kg păstrăv
  • 4 roșii
  • 10 ciuperci champignon / pleurotus
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 de lămăie
  • 2 foi de dafin
  • piper
  • sare(optional)
  • Puțina zeama de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 6 foi de viță de vie (se poate folosi congelată)
Preparare:

✅  Pornim cuptorul, la 200 grade C

✅  Dăm pe răzătoare cele 4 roșii și le turnăm în tavă.

✅  Tăiem păstrăvul în bucăți egale (și eliminăm pielea) și îl punem peste roșii.

✅ Așezăm ciupercile, usturoiul, bucățelele de lămâie și foile de dafin, printre bucățile de păstrăv

✅  Condimentăm cu sare și piper, după gust

✅  Se introduce tava de păstrăv marinat la cuptor, pentru 45 de minute.

 

 

✅ Păstrăvul marinat se servește cald. Este foarte potrivit cu mămăligă și usturoi sau sos tzatziki. 

*Puteți pregăti și un desert extraordinar, sigur îi va impresiona pe cei dragi. Cheesecake reinterpretat, cu căpșuni și banane.

Revenind la pește 🙂

Păstrăvul este un pește extraordinar de gustos și sănătos. Trăiește în ape puternic oxigenate, îndeosebi în zone muntoase.  Are carnea foarte gustoasă, delicată și cu puține oase.

Păstrăvul marinat la cuptor este una dintre felurile preferate ale familiei noastre.

pastrav

L-am descoperit la prietena mea, #mamicaluiDomi și de atunci, îl tot preparăm.

Este unul dintre tipurile de carne care este foarte potrivit și pentru copii, fiind ușoară, sănătoasă și ușor de digerat.

În plus, există o varietate de rețete pe care le puteți prepara din pește. De aceea, vă încurajez să gătiți cât mai des, căci nu e dificil deloc.

pastrav

Peștele este un aliment foarte sănătos, în special cel gras. Somonul și heringul sunt unele dintre cele mai indicate specii, întrucât au un conținut crescut de acizi grași, polinesaturați și Omega-3. 

Însă, nu doar grăsimile sănătoase aduc un mare plus peștelui. De exemplu, în Statele Unite ale Americii, adulții sunt încurajați să consume minim 250 grame de pește și fructe de mare. Indicații sunt făcute, ca urmare a proteinelor slabe pe care le conține și vitaminelor A, B și D, dar și a seriei de minerale: fier, iod, seleniu și zinc.

Și femeilor însărcinate le este indicat să consume echivalentul a 12 grame de pește pe zi, pentru a oferi nutrienții necesari întregului organism și a furniza cele mai bune minerale și vitaminele bebelușului.

De evitat este peștele cu un conținut ridicat de mercur: rechin, pește-spadă, ton și cel care nu este bine gătit.

*Foto #mamicaluiDomi, pixabay

*Vă invit să vă inspirați și din celelalte rețete de aici.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat !!