/* */

Spaghetti cu sos pesto și brânză maturată

Un mod de viață sănătos, are la bază o alimentație bogată în vitamine, carbohidrați (de exemplu, spaghetti) și alți nutrienți

Alimentația sănătoasă a devenit subiect de discuție pentru publicul larg, de mult timp.

salad, fruits, berries

Interesul a crescut, mai ales în ultimii ani, odată cu apariția primelor studii, care au demonstrat cât de periculoase pot fi anumite alimente consumate excesiv.

Nutriționiștii, cărora li s-au alăturat numeroase vedete, susțin un stil de viață echilibrat, demarând chiar și campanii masive de informare a populației.

Aflandu-ne puși în fața fast-food-urilor, atât la propriu, cât și la figurat, avem de făcut niște alegeri.

Până mai ieri, totul se desfășura pe repede înainte. Iată că, acum, ni se oferă oportunitatea de a îmbunătăți unele aspecte ale vieții noastre.

Dacă până astăzi nu am pus prea mare preț pe ceea ce consumăm, nu este prea târziu pentru a profita de timpul nostru liber și a găsi alternative unei alimentații echilibrate.

avocado, chopping board, cooking

Acestea fiind spuse, împreună cu prietena mea, Ștefania, #mămicaluidomi, ne-am propus să dăm o pauză propriului corp, cuptorului și mâncării grele.

Vă propunem o rețetă nouă, pe cât de simplă, pe atât de hrănitoare și aspectuoasă.

Spaghetti în sos pesto din broccoli/spanac/dovlecei cu brânză maturată

spaghetti de post in sos pesto din broccoli / dovlecei / urzici / spanac

Pentru o porție (adult) de spaghetti, vom avea nevoie de: 
  • 200 gr de paste sau 100 gr, pentru copii
  • apă
  • un vârf de sare (exclus copiilor cu vârsta până în 2 ani)
Preparare:

Punem apa la fiert într-un vas de 3-4l.

Când apa dă în clocot, adăugăm pastele, amestecând ușor, din când în când, pentru a evita lipirea pastelor. Unele persoane preferă să toarne câtiva stropi de ulei în apa în care vor fierbe pastele, însă acest lucru le va împiedica să absoarbă din sos.

pot, noodles, pasta

Pentru sosul pesto, vom avea nevoie de: 
  • 200 gr broccoli / spanac / urzici / dovlecei
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/2 ceapă, tocată mărunt
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1-1,5 pahare cu apă
  • un cub de brânză maturată de la Manufactura de Brânză / nuci măcinate / drojdie inactivă (opțional) 
Preparare:

Vom așeza broccoli și usturoiul pe o sită, deasupra apei în care clocotesc pastele sau în aparatul pentru gătit la abur.

După ce se pătrund, cu ajutorul blenderului, vom face o cremă fină, căreia îi vom adăuga și o lingură din uleiul de măsline.

Adăugăm ceapa împreună cu o lingură din uleiul de măsline și 2-3 linguri de apă, într-o tigaie. Pentru adulți, putem adăuga un vârf de sare.

După ce va căpăta un aspect lucios, transparent, adăugăm peste ceapă spaghetele fierte și sosul de broccoli și le mai lăsăm la foc pentru aproximativ 2-3 minte.

Putem adăuga, la final, un brânză maturată răzuită.

*Vă recomand cu mare drag brânzeturile de la Manufactura de Brânză.

Veți găsi o multitudine de sortimente, de la simple la cele aromate cu vin roșu, nuci în coniac, busuioc, și multe altele pe care le găsiți aici

Puteți comanda acasă produsele lor. Au chiar și surprize pe care le pregătesc atent pentru clienții lor.

Lucrează curat, îngrijit, preparatele sunt din laptele pe care îl produc văcuțele proprii, mulse cu mașini automate, în condiții de igienă maximă.

spaghetti de post in sos pesto din broccoli / dovlecei / urzici / spanac

spaghetti de post in sos pesto din broccoli / dovlecei / urzici / spanac

*Puteți prepara dubla la cantitățile la pesto și păstra o parte pentru a servi pe pâine prăjită, sau în salată.

Se pune fierbinte în borcănel, cu capacul pus și fața în jos și se păstrează în frigider.

*Dacă încă sunteți în post și doriți evitarea brânzeturilor, le puteți înlocui cu nuci măcinate sau drojdie inactivă.

bear's garlic, pesto, pine nuts

Vă invităm să serviți alături de un cheesecake reinterpretat, delicios!

Și pentru după-amiază, o cafea cremoasă!

Poftă bună și zile ușoare!

*Foto mămicaluidomi, manufactura de brânză, pixabay

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat !!