Muntii Apuseni

Top atracții montane din România – drumeții și trasee complexe

Drumeția este cea mai bună modalitate de a descoperi frumusețea munților din România.

Mai jos, veți găsi cele mai bune trasee de drumeție din Munții Carpați. Le puteți include în următoarea călătorie în țară.

În timp ce orașele sunt potrivite pentru o pauză de cumpărături, ieșit la restaurante, drumețiile în Munții Carpați vă vor permite să respirați cel mai proaspăt aer. Să vă bucurați de priveliștile pitorești și de natura sălbatică surprinzătoare pe care România o are de oferit.

Bușteni – Cascada Urlătoare în Munții Bucegi

Cu priveliștile lor uimitoare, Munții Bucegi (2.505 m) sunt unele dintre cele mai populare, printre drumeții. Cele mai multe rute de drumetie încep în stațiunile de la poalele Văii Prahova, precum Sinaia, renumit pentru unul dintre cele mai frumoase castele din Europa, iconicul Castel Peleș.

Traseul de drumeție până la Cascada Urlătoarea începe în Bușteni, o altă stațiune populară, casa Palatulului Cantacuzino, un reper arhitectural obligatoriu. 

Traseul, care este perfect pentru începători, durează aproximativ o oră, dar dacă mergeți încet și vă opriți pentru a vă bucura de priveliști, îi puteți oferi cu ușurință o jumătate de zi. 

Alte rute frumoase din zonă, sunt cele spre cabina Piatra Arsă și poteca care trece prin Pasajul Râșnov către Cabana Diham.

cascada urlatoare

Munții Piatra Craiului

Munții Piatra Craiului (2.244 m) oferă o varietate de trasee de drumeție, precum și obiective frumoase cu vârfuri accidentate și sate pitorești de munte. 

Punctul culminant al traseelor sunt Cheile Zărneștilor, un pasaj spectaculos de doi km lungime sculptat în stâncă de până la 200 de metri. 

Satele de munte Măgura și Peștera, situate între dealuri, sunt perfecte pentru a experimenta ospitalitatea localnicilor, precum și mâncarea tradițională delicioasă

Dacă se întâmplă să treceți pe lângă o stână, mergeți să îi salutați pe ciobani. Sigur veți fi  invitați la un prânz cu bulz și alte delicatese.

Muntii Piatra Craiului

muntii piatra craiului

Munții Apuseni

Munții Apuseni (1849 m) oferă vederi uimitoare și peste 400 de peșteri. Una dintre cele mai interesante dintre ele este tradusă drept Peștera Urșilor. Numită după cele 140 de schelete de ursi rupestre descoperite acolo, încă expuse. 

O altă minune naturală a României, Peștera Scărișoara, găzduiește un ghețar vechi de 3.000, cu un volum de 75000 de metri cubi.

Pentru un înreg weekend de relaxare și drumeție, începeți la Cabana Stâna de Vale și continuați traseul până la Adăpostul Padiș. Este nevoie de aproximativ șase ore pentru a merge pe traseul de 20 de kilometri. A doua zi, de la Adăpostul Padiș puteți face drumeție spre Cabana Scărișoara. Rezervați-vă în jur de șapte ore pentru aproximativ aceeași distanță.

transfagarasan

Muntii Apuseni

Munții Făgăraș

Foarte popular printre drumeții, Munții Făgăraș (2.544 m) se află în inima României. Un traseu spectaculos merge de la Cascada Bâlea până la Lacul Bâlea. Așteptați-vă să petreceți cinci ore drumeții pe traseul de 10 kilometri. Pentru o drumeție mai ușoară, încercați traseul de trei ore de la Cabana Capra până la Lacul Capra și veți ajunge, de asemenea, să vedeți Cascada Capra, situată la 1.690 de metri.

transfagarasan

Muntii Fagaras

Munții Retezat

Munții Retezat au peste 80 de lacuri glaciare și găzduiesc Parcul Național Retezat. O rezervație a biosferei care cuprinde 55 de specii de mamifere, inclusiv lupi, linci, capre negre, căprioare, căpriori și urși.

Unul dintre cele mai pitorești trasee de drumeție este cel al lacurilor glaciare. Începeți din lacul Bucura, cel mai mare din masiv, care este alimentat de cinci izvoare și acoperă nouă hectare. Veți avea șansa să admirați șapte lacuri, printre care Florica, Viorica, Analia, Tăul Porții și Bucurel. Foarte accesibil pentru începători, acest traseu de drumeție poate fi completat în aproximativ trei ore, timp selfie inclus.

foc munte

Muntii Retezat

Urmați recomandările mele și amintiți-vă întotdeauna să verificați exact ruta pe care intenționați să o urmați. De asemenea, cele mai bune opțiuni de cazare disponibile, precum și să fiți la curent cu condițiile meteorologice.

Vă doresc cer senin și trasee uscate! 

balea lac

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!