Lerești – Argeș – Câmpulung – week-end cu distanțare socială

Căutând locuri diferite, în natură și care să ne dea posibilitatea de a descoperi cât mai mult dintre frumusețile naturii, am descoperit zona Lerești și Lacul Râușor, ce se află în Județul Argeș.

Ce putem descoperi în Lerești, Argeș?

Peisajele din Lerești sunt de-a dreptul încântătoare, indiferent dacă alegeți să le parcurgeți dimineața sau în timpul zilei. Datorită frumuseții aparte pe care o are lacul, ce este înconjurat de munți, este catalogat ca fiind ideal pentru plimbările la apus.

Pentru cei care iubesc să se plimbe cu bicicletele, un traseu de cca. 20 de kilometri poate fi urmat. Pe parcursul acestuia, veți avea o priveliște tare frumoasă asupra lacului Râușor.

Traseul din Lerești, duce către două direcții, fie către Cabanele Voina și Cabana Cuca. De asemenea, către Iezer – însă, drumul este dificil și poate fi parcurs de persoanele mai antrenate.

Unde este amplasat Barajul Râușor?

Barajul Râușor, conceput în anul 1987, pe Râul Târgului, are o înâlțime de 120 m. O suprafață a lacului de 190 ha și un volum de 60 mil. mc, ajută la: alimentarea cu apă, irigații și producerea energiei electrice.

La aproximativ 100 km de București, localitatea Argeș este o alegere potrivită, pentru un week-end în natură.

Ce puteți vizita?

Mănăstirea Curtea de Argeș – este o mănăstire inclusă în lista monumentelor istorice din România, de călugări, cu numele “Adormirea Maicii Domnului”.

Biserica, ridicată între anii 1512-1517 de către Neagoe Basarab, are în spate o istorie controversată. Datorită legendei mănăstirii și a meșterului Manole ce a construi-o, zidindu-și soția, ca o jertă pentru reușita de a ridica mănăstirea. În acest loc, se găsesc mormintele lui Carol I și a Elizabetei, al lui Carol al II-lea și Ferdinand și al Mariei.

Fântâna Meșterului Manole, aflată la doar 100 de metri de mănăstire, este locul ce marchează sfârșitul vieții sale. Legendele indică gândul pe care l-a avut Meșterul Manole, după ce a finalizat mănăstirea. Pentru a nu mai construi o alta la fel de frumoasă, să își construiască aripi din șindrilă și să realizeze un zbor.  Acesta s-a dovedit a fi fatal, iar în acest loc a apărut fântâna celor trei ape: a norocului, sănătății și fericirii.

fantana mesterului manole

Castrul Roman Jidava

Unul dintre obiectivele despre care știam puține lucruri, dar ni s-a părut interesant, este Castrul Roman Jidava. Considerat a fi cel mai important castru roman, situat între teritoriul cucerit de romani și cel al dacilor liberi (Limes Transalutanus), la fosta graniță fortificată. La doar 4km de Câmpulung și la 1h distanță de Argeș, am descoperit muzeul și rezervația arheologică. Aici am putut admira obiecte din ceramică, diferite tipuri de arme, dar și obiecte din fier sau piatră. Deși datează de foarte mulți ani, am putut vedea părți din clădirile romanilor. De asemenea, turnurile porților castrului roman și secțiuni din magazia de cereale și clădirea comandamentului.

 

Un alt deosebit și încărcat de istorie, este Cetatea Poenari. Indiferent care este direct în care te îndrepți, la plecarea din Câmpulung, este neapărat să te oprești și aici. Ni s-a părut un loc de o încărcătură și frumusețe aparte. Ce este interesant și antrenant, sunt cele 1480 de trepte ce trebuie parcurse până în vârf de munte, pentru a putea admira Cetatea. Cu siguranță se va merita, a fost construită în secolul XIV, chiar pe o stâncă. Negru Vodă a folosit o tehnică bizantină veche, care presupune zidirea fațetelor cu piatră. Interiorul cu bucăți din piatră, stabilizate prin var ori pământ.

Nu sunt de ratat nici Cheile Argeșului, Curtea de Argeș, barajul și Munții Făgăraș.

Despre unități de cazare frumoase, la care puteți să vă cazați și cu vouchere de vacanță, găsiți aici un articol util

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să îl împărtășiți cu cei care iubesc călătoriile, relaxarea într-un cadru natural. Despre alte călătorii pe care le-am făcut, găsiți aici mai multe detalii.

Nu uitați să le dați share și prietenilor, poate așa vor descoperi cât de frumoasă este România!

Între timp, ne puteți susține cu like și follow, pe Facebook și Instagram!

Sursa foto: Flickr, 365Romania, hero.dot, saragoxa

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!