Cheesecake reinterpretat, cu căpșuni și banane

Desi v-am pregătit o rețetă modernă, un cheesecake reinterpretat, ne întrebăm deseori cum găteau bunicile. 

hands, human, old human pixabay

Ce gust avea mâncarea făcută de ele, fără a avea la dispoziție ustensilele din bucataria de azi.

Cât de simplu mâncam și cât de mult ni s-au schimbat, rafinat gusturile, de la o generație la alta.

Avem tendința să credem că, odată cu modernizarea lumii, o parte din gusturile și dorințele noastre prind viață.

Că putem pregăti pentru copiii noștri bunătăți „ca la mama acasă”.

Că își vor aminti cu drag de copilăria lor fericită, în care:

  • „când eram acasă, făceam crema pentru prăjituri cu mama”;
  • „petreceam jumătate din zi pentru a sparge și curăța nucile, pentru crema cozonacilor”;
  • „eram vesel/ă să adun toate ouăle, în așteptarea preparării acelui ou fiert, cu gălbenuș moale”.

breakfast, eggs, healthy pixabay

Dragii și dragele mele, vă mai povesteam despre fericirea și entuziasmul pe care băiețelul meu le trăiește, atunci când preparăm ceva împreună. Deși are doar doi ani și-un pic, este mai responsabil și implicat, decât aș fi crezut vreodată.

Vă încurajez să aveți încredere, răbdare, pentru a vă bucura de acest timp de calitate, alături de ai voștri copii. Ei se vor simți implicați, responsabili și vor dobândi abilități pentru viața de adult.

Pentru Sărbătorile Pascale din acest an și pentru aceia dintre voi care încă vă mai bucurați, vara, de crăticioara plină de căpșuni culese din propria grădină.

strawberries, wild strawberries, daisy pixabay

Sau din cea a bunicii. 🙂

Astăzi ne dorim să vă propunem un cheesecake reinterpretat, deosebit de aromat și ușor de preparat. 

Îi spunem reinterpretat căci, de obicei, rețeta de cheesecake conține brânză, însă, de această dată, a fost înlocuită.

cheesecake capsuni

Pentru blat, vom avea nevoie de:
  • 300 gr biscuiti de casă / integrali / simpli
  • 120 gr de unt
Preparare:

✅Mărunțim biscuiții, până ajung la constistența pesmetului și turnăm untul, în prealabil topit. Amestecăm până la absorbirea în totalitate a untului.

✅Așezăm în formă (tavă de tartă, tort) și presăm (cu o lingură sau spatulă) până la nivelarea întregii suprafețe

✅Introducem tava la frigider, pentru 20 de minute.

cheesecake capsuni

Pentru crema de căpșuni, vom avea nevoie de:
  • 550 gr căpșuni
  • 2 banane
  • 110 gr zahăr brun (pentru copii, înlocuim cu 2 linguri sirop de arțar)
  • 1 lingură zeama de lămâie
  • 500 gr iaurt în stil grecesc, de 10% grăime (sau smântână)
  • 20 gr praf de gelatină sau 3 lingurițe agar-agar (acest gelifiant din alge roșii este un produs natural, recomandat mai ales copiilor)

Preparare:

✅ Turnăm apă rece peste gelatină și lăsăm circa 5 minute, până în momentul în care gelatina capătă forma unui burete.

✅Separat, spălăm căpșunile, le tăiem în bucățele mici și le dăm la foc mic, împreună cu zahărul sau siropul, până ajung la consistența cremoasă.

cheesecake capsuni

✅ Lăsăm crema la răcit.

✅Scoatem gelatina din apă și o introducem la cuptorul cu microunde  (10-15 secunde) sau peste un vas cu apă fierbinte (bain-marie), pentru a se topi din nou.

✅După răcirea completă a cremei de căpșuni, adăugăm iaurtul și gelatina și amestecăm, până la integrarea, în totalitate, a gelatinei.

✅Scoatem tava din frigider, adăugăm feliile de banane deasupra blatului și turnăm crema de căpșuni.

✅Băgăm tava la congelator, pentru 20-30 de minute și apoi la frigider pentru încă 2 ore. 

*Puteți înlocui căpșunile cu fructe de pădure.

cheesecake capsuni

Să o serviți, alături de iubirile voastre dragi, cu fericirea și recunoștința de a fi sănătoși.

Dacă v-a plăcut, o distribuire a articolului ne-ar aduce o bucurie.

cheesecake capsuni

cheesecake capsuni

*Foto mamicaluidomi și pixabay. 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!