Lista galbena actualizata. Intre controversa si bucurie: Republica Moldova, eliminata de pe lista, chiar inainte de Sarbatorile Pascale. Dar Grecia?

Noua si celebra „lista galbena” a fost adoptata de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta pe data de 22 aprilie 2021. Aceasta include tarile cu risc epidemiologic ridicat. Acest lucru semnifica faptul ca cei care se intorc din aceste zone sunt nevoiti sa intre in carantina la domiciliu sau intr-o locatie declarata, pentru 14 zile. 

Noile „surprize” sunt Grecia – nou introdusa pe lista si Republica Moldova, eliminata de pe lista.

Totusi, o mare parte din populatie este exceptata de aceasta masura, daca face parte din urmatoarele categorii:
– au facut si prima si cea de-a doua doza de vaccin si s-au implinit cel putin 10 zile de la data acesteia, pana la intrarea in tara. 
 – au fost destate si declarate pozitiv pentru infectia cu SARS-CoV-2, in ultimele 90 de zile anterioare intrarii in tara. (Trebuie sa dovedeasca asta prin test RT-PCR de la testare, bilet de externare din spital sau test de anticorpi. Acesta arata prezenta anticorpilor de tip IgG, realizat cu maxim 14 zile inainte de intrarea in tara).

– raman in tara pentru mai putin de 3 zile (72 de ore) si prezinta un test negativ SARS-CoV-2, realizat cu cel mult 72 de ore inaintea intrarii pe teritoriul national. In acest caz, puteti prezenta o rezervare catre o unitate de cazare din strainatate, un bilet de avion, samd. 

– TOATE FAMIILE care se intorc in tara si au copiii minori la scoala. De asemenea, incluse pe lista de exceptii (carnet de elev sau adeverinta de la o scoala de stat sau privata, din Romania). 

– persoanele aflate in tranzit (pentru maxim 24h).

– cei care dovedesc ca au fost plecati in interes de serviciu (aici este oferit un exemplu: au semnat sau negociat un contract).

– elevii si studentii la zi, precum si insotitorii acestora.

Si, atentie! masura de carantina se aplica pentru 10 zile si nu 14, asa cum era anterior mentionat.

Mai jos, puteti vedea lista actualizata a celor 60 de tari sau teritorii, pe care CNSU le-a furnizat si includ rata de incidenta cumulata la 100.000 de locuitori..
*sursa: cnscbt.ro

Unde va faceti planuri de vacanta sau unde v-ar placea sa calatoriti, daca nu ar mai exista aceste restrictii?

In aceasta perioada, in special daca nu v-ati vaccinat, cel mai indicat ar fi sa achizitionati vacante care sa includa si o asigurare de calatorie STORNO si clauza COVID. De altfel, indicat ar fi sa ganditi si alegeti vacante in care sa puteti pleca intr-un termen scurt, pentru a evita eventualele neplaceri. 

Va astept cu drag cu intrebari si sugestii. Puteti urmari mai multe despre calatoriile noastre de suflet pe Facebook – AICI si Instagram – AICI. .

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!