Idei pentru amenajarea camerei copilului in stil Montessori

In timpul acestei pandemii, multe familii s-au ocupat de redecorarea casei sau de schimbarea locuintei, ori conceperea camerei copilului in stil Montessori. 

Noi asteptam de mult timp sa ne mutam, iar timpul acesta extra (pe care l-am petrecut acasa) ne-a prins numai bine.

Dar trebuie sa recunosc, totul este usor, pana ajungi la decorarea casei. Am incercat sa imbinam design-ul cu partea practica si sa gandim lucrurile pe termen lung.

Astfel ca, dupa nenumarate variante analizate, design-uri si concepte, oferte analizate, am decis sa apelam la un atelier specializat: Casuta Vesela- Montessori Oradea. 

Am discutat cu specialistii din atelier despre ce anume cautam, cum ne-ar placea sa impartim spatiul disponibil, pentru a-i da utilitate si a avea un design placut. Astfel, ne-au propus sa mergem pe o varianta frumoasa si practica – un pat tip casuta. Are dimensiunea de 140 cm latime si 200 cm lungime. Un lucru care ne-a placut enorm, a fost conceperea unei biblioteci, atasate patului. In felul acesta, putem aseza cele mai indragite carti si albume. Copilul este mult mai tentat si curios sa citeasca, sa priveasca ilustratii sau sa ii citim povesti.

casuta montessori cort joaca copii little bee casuta vesela montessori oradea
Patul si stand-ul de haine de la Casuta Vesela- Montessori Oradea, iar cortuletul si salteaua de la @Little Bee
Patul si stand-ul de haine de la Casuta Vesela- Montessori Oradea, iar cortuletul si salteaua de la @Little Bee
Patul si stand-ul de haine de la Casuta Vesela- Montessori Oradea, iar cortuletul si salteaua de la @Little Bee

Intregul ansamblu este realizat din lemn masiv, deasupra caruia a fost aplicata o vopsea alba, prietenoasa cu cei mici. Ne place ca a fost lucrat in cel mai mic detaliu, ca s-a tinut cont ca piesele din lemn sa nu fie un risc de accidentare pentru copii. Astfel, colturile sunt prelucrate diferit, suruburile acoperite cu capacele speciale, iar pentru marginea patului, cei de la Casuta Vesela- Montessori Oradea, au amplasat o bariera de protectie.

Un tips de mare ajutor: puteti opta pentru un sertar in care sa puneti o alta saltea  (pentru momentele in care un prieten doarme peste noapte la copilasul vostru) sau pentru o camera impartita de mai multi fratiori. Ah, era sa omit! cred ca va fi de mare ajutor pentru mami sau tati. Stim cu totii ca nu este atat de simplu sa faci trecerea catre camera copilului, dupa ce ati impartit camera sau patul matrimonial. 

Va incurajez sa pregatiti din vreme camera celui. Se va obisnui mai usor, va avea un loc de joaca si spatiu in care sa poate intinde in voie jucariile. In acest sens, noi am optat pentru doua sertare mari la pat (pe roti). Locul potrivit pentru a tine cutiile cu jucarii (astfel ca i le putem oferi prin rotatie), dar si pentru pastrarea lenjeriei de pat, a pilotei, pernelor. Noi asa procedam si e usor de mentinut ordinea in camera. 

Decorul perfect cu obiectele de mobilier de la Casuta Vesela- Montessori Oradea si cortuletul + salteaua de la Little Bee
Decorul perfect cu obiectele de mobilier de la Casuta Vesela- Montessori Oradea si cortuletul + salteaua de la Little Bee
Ce alte obiecte de mobilier am amplasat in camera copilasului?

Pe langa spatiul dedicat dormitului si jucariilor, era necesar sa avem un loc in care sa punem si hainutele. In sprijin ne-au venit tot specialistii de la Casuta Vesela. Ne-au propus un stander (suport) pentru umerase, tot in forma de casuta. Si acesta este lucrat in intregime din lemn si vopsit in acelasi alb delicat si fin la atingere. Este dotat cu o bara rezistenta si mare, din lemn, suficienta pentru o camera de copil. Compleaza perfect taboul camerei si e de mare ajutor, daca vrei sa mentii ordinea pe termen lung. 

 

Dar asta nu este tot! 

Se pare ca pasiunea noastra pentru calatorii s-a transmis si catre baietelul nostru. Este fascinat de avioane si adora sa le priveasca. Asa se face ca acum are in camera un coltisor pentru amintiri, un avion din lemn, cu elice si roti. Este superb, iar pe langa partea practica (cele doua rafturi), copilul adora sa se joace si cu elicele si rotile, inventand tot felul de povesti specifice varstei lui. 

In final, camera copilasului a ajuns sa ne placa cel mai mult din casa. :))

Petrecem multe ore cu el in acest cadru superb si suntem fericiti ca incapem cu totii in pat, atunci cand vrem sa avem un moment de iubire sau de joaca. Iar el este nespus de fericit ca are un spatiu in care se poate desfasura in voie.

Va recomandam cu drag sa apelati la Casuta Vesela- Montessori Oradea. Sunt oameni deschisi, prietenosi si dornici sa creeze concepte potrivite nevoilor voastre. Inainte de orice lucrare, veti primi schite clar realizate si in detaliu, pentru a vedea cat mai bine cum va arata spatiul si obiectele realizate. 

De asemenea, inainte de livrare, fotografii in detaliu vor fi trimise catre voi, pentru a intelege clar cum trebuie montat. Sunt date gauri pentru fiecare surub si primiti in pachet toate cele necesare – suruburi, capacele de protectie. Atfel, va fi nevoie doar sa desfaceti coletele (care sunt extrem de bine ambalate si protejate – chiar am fost uimiti de atenti la detalii – se investesc atat de multe resurse materiale si timp pentru toate acestea…) si sa puneti o piesa langa cealalta.

La noi a durat montarea patului cca. 10 minute, a casutei stander – 5 minute si a avionului… 1 minut. Specialistii de la atelier ne fac viata atat de simpla si usoara, prin toate aceste aspecte! 🙂

Va raspundem cu drag intrebarilor si va invitam sa vedeti ce minunatii sunt realizate la Casuta Vesela- Montessori Oradea. 

II puteti contacta pe Facebook – AICI si Instagram – AICI.

Iar pentru cortulet si salteluta de joaca, va recomandam cu drag sa apelati la Little Bee, ii gasiti pe Facebook – AICI si Instagram – AICI.

Ganduri bune si multa sanatate!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!