Coronavirus, gripă sau răceală? cum să faci diferența?

Indicatorii de diferențiere dintre coronavirus, gripă, răceală, pe înțelesul tuturor. Informații despre modul de transmitere și activități cu cei mici.

În aceste zile, pe buzele tuturor se află întrebări despre coronavirus. Unele se pierd sau nu își găsesc răspunsuri. Suntem la curent cu cifre, cu imagini și acțiuni ale populației. Mai mult sau mai puțin conștiente de fenomen. O întrebare specifică despre diferența dintre Coronavirus – Covid – 19, gripă sau răceală își face loc cu greu în topicurile de discuții. Nu găsește un răspuns pertinent sau e asociată cu panica.

În cele ce urmează, mi-am propus să vă ofer informații care vă pot ajuta să vă faceți o autoevaluare preliminară. Aceasta vă ajută să determinați necesitatea contactării autorităților sau îngrijirea la domiciliu.

În oricare dintre situații, recomandarea ar fi:

1. Contactați medicul de familie. Acesta vă va solicita informații sau vă va da indicații despre:

  • Starea generală – consult medical;
  • Temperatura corporală – care este și de câte zile are un nivel ridicat. Dacă este cazul, poate a fost un singur episod febril.
  • Zona în care ați călătorit – dacă este cazul
  • Ce medicamente ați luat? Recomandarea este de a evita medicamentele antivirale sau antibioticele. Acestea se administrează doar la recomandarea medicului.
  • Cum trebuie să procedați, începând din acel moment.

2. Tușiți, aveți febră sau ați călătorit într-o zonă de risc? Contactați serviciul de ambulanță la 112.

3. Evitați locurile aglomerate

Începând de astăzi, unitățile de învățământ și-au închis porțile. Acest lucru indică necesitatea de a găsi activități pentru copii. Ne dorim să le fim alături, să petrecem timp cu ei. Dar, vă rugăm, să facem un efort și să evităm mall-urile, locurile de joacă, spațiile închise în care pot fi mai mulți copii. De asemenea, mai ales dacă al vostru copil este răcit, are gripă sau ați călătorit în zone de risc, evitați să mergeți în parcuri, magazine, restaurante, șamd.

Să ne gândim la copiii noștri și la populația din jurul nostru. Nu este nimeni direct responsabil de situația actuală. Însă stă (și) în puterea noastră să menținem lucrurile la acest nivel. Ideea de bază e de a diminua pe cât posibil răspândirea virusurilor. Protejarea familiilor noastre, a comunității din care facem parte și a mediului în care cu toții ne dorim să trăim sănătoși.

În cele ce urmează, vă las câțiva indicatori de diferențiere dintre: coronavirus, gripă, răceală, pe înțelesul tuturor. De asemenea, veți găsi informații și despre modul de transmitere.

Pentru informații nou apărute despre Coronavirus, consultă site-ul Ministerului Sănătății. Informația este esențială, dar să fim atenți de unde o luăm.

Sănătate multă!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 comment

YouTube
Instagram
error: Continutul este protejat !!